populierenhout

populierenhout

Populierenhout is een houtsoort die veel voorkomt in Nederland. Het hout is vrij zacht en licht als materiaal, maar ook qua kleur. Populier wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de papierindustrie, maar bijvoorbeeld ook voor luciferhout of voor het maken van klompen! 

Bij Hoeksch Hout proberen we te kijken hoe we de populier breder kunnen inzetten en er hoger gewaardeerd hout van kunnen maken. In de Hoeksche Waard komt de populier veel voor. Voor Hoeksch Hout is het daarom belangrijk om dit hout op een mooie en duurzame manier te verwerken. Wij zijn erg gedreven om met populierenhout te werken in onze meubelmakerij en houtzagerij en nieuwe manieren te vinden om het te gebruiken en meer waarde te geven!

Toepassingen

Populierenhout voor Binnen & buiten

Populierenhout is een geweldig houtsoort dat veel verschillende toepassingen kent. Wij verwerken populierenhout bijvoorbeeld tot palen die nieuw geplante bomen ondersteunen. Onbehandeld populierenhout vergaat snel in de open lucht. Voor een toepassing van bijvoorbeeld een boompaal is dat niet erg, want een boompaal hoeft doorgaans maar twee jaar te ondersteunen. Daarna heeft de boom de paal niet meer nodig doordat hij zijn wortels dieper heeft laten groeien en op eigen kracht verder kan

Maar dat is niet het enige waar populierenhout voor gebruikt kan worden! We kunnen van het hout ook meubels of interieurbetimmeringen maken. Daarnaast is het perfect voor gevelbekleding. En omdat het zo veelzijdig is, kunnen we populierenhout in alle vormen en maten zagen. Dit maakt het perfect voor balken, planken en meer. En als u het voor gevelbekleding wilt gebruiken, kunt u het hout gemakkelijk verduurzamen door het te impregneren of thermisch te verduurzamen.

Zoals u kunt lezen heeft populierenhout vele prachtige toepassingen. Daarom werken wij zo graag met dit materiaal. We zijn er trots op dat we onze klanten een verantwoord en duurzaam product kunnen aanbieden.

Wanneer u speciale wensen heeft kunt u dat altijd aan ons doorgeven. Wij overleggen dan met u over de mogelijkheden en zullen u adviseren. U kunt elke werkdag contact met ons opnemen, we helpen u graag!

Meubels van populierenhout

Het hout van de populier leent zich perfect uit voor meubels in huis. Wanneer populierenhout wordt geolied ontstaat er een authentieke diep donkere houtkleur met mooie contrasten in het hout. De kleurcombinaties die ontstaan in meubels van elzenhout na het oliën zijn erg uniek. Onze houtbewerkers die werken in onze meubelmakerij weten precies hoe ze de mooiste tekeningen en kleuren eruit laten springen. 

Wij adviseren elzenhout vooral binnenhuis te gebruiken voor decoratieve toepassingen zoals meubels, interieur, borrelplanken en legplanken. In een woning kan elzenhout erg mooi spreken door de donkere kleuren. 

Populierenhout verduurzamen

Wij adviseren populierenhout vooral voor binnentoepassingen te gebruiken. Wilt u het hout buiten gebruiken, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden van verduurzamen. Door het hout te verduurzamen tast het hout minder snel aan in de buitenlucht. Een aantal vormen van hout verduurzaming kan het levensduur van het hout met een aantal jaar verlengen. 

Kopen

populierenhout kopen

Bij Hoeksch Hout verkopen we met trots populierenhout. Dit hout is duurzaam en wordt geleverd met een boompaspoort. Met dit boompaspoort bent u verzekerd van duurzaam hout. Wanneer u ervoor kiest om populier te kopen bij Hoeksch Hout helpt u mee met het planten van nieuwe bomen in de regio. 

Wij hebben veel verschillende soorten en maten hout te koop. U kunt het zelf ophalen of wij kunnen het tegen een meerprijs bij u thuis bezorgen. Als u vragen heeft, stel ons deze vragen gerust. Wij zijn gepassioneerd over de producten die wij verkopen en willen er zeker van zijn dat u tevreden bent met uw aankoop. Mocht u kiezen voor Hoeksch Hout, dan draagt ook u uw houtje bij aan een beter klimaat.

Duurzaam

Duurzaam populierenhout

Bij Hoeksch Hout gebruiken we alleen hout dat op een duurzame manier verwerkt is. Wij werken uitsluitend met bomen uit de regio die door bepaalde omstandigheden gekapt zijn, bijvoorbeeld door ziekte. Door dit te doen weten we altijd waar ons hout vandaan komt.

Bovendien gebruiken we geen hout dat massaal is gekapt uit bossen. Kaalkap kan worden veroorzaakt als je werkt met kleine marges en het moet hebben van grote massa productie. We zijn er trots op dat we kunnen nagaan waar ons hout vandaan komt.  Voor ons zijn juist ook de individuele bomen interessant, die vaak ondergewaardeerd zijn. Hoeksch Hout  wordt nooit van de andere kant van de wereld verscheept.  

Ook vinden we het belangrijk om een eerlijke en duurzame prijs voor ons hout te vragen. Door het hout lokaal te verwerken (binnen 20-30 km van de Hoeksche Waard) voorkomen we lange transport afstanden met veel uitstoot.  We werken vaak in opdracht met maatwerk, en op ambachtelijke wijze. Dit betekent dat we veel met de hand doen. 

Onze producten worden vervaardigd door verschillende soorten houtbewerkers. De zeer ervaren ambachtslieden maar ook mensen met minder ervaring of met een afstand op de arbeidsmarkt. Alle onze houtbewerkers hebben veel  gemeen. Ze hebben een liefde voor hout en doen graag fysiek werk.

producten van populier

Deze producten maken wij van populierenhout

Naast timmerhout maken wij ook prachtige producten van ons Hoeksch hout, zoals populierenhouten meubels, borrelplanken, houten tafelbladen, schuttingen, buitenbanken en overkappingen. Bij elk van deze producten hoort een boompaspoort, als eerbetoon aan de boom die zo lang heeft moeten groeien om ons zulk mooi hout te geven. Hoeksch hout is duurzaam en staat prachtig in elke woning, bedrijfsruimte of tuin.

Boomstamtafel

Overkappingen

Borrelplanken

FAQs

Veel gestelde vragen

Hoeksch Hout is elke werkdag open van 09:00 tot 17:00. Om er zeker van te zijn dat er iemand aanwezig is voor u, vragen wij u altijd even een afspraak te maken telefonisch of via de mail

Nee, wij werken alleen met houtsoorten die voorkomen in de Hoeksche Waard. Bovendien bestellen wij geen hout, maar zijn wij afhankelijk van wat de natuur ons geeft. 

Alles wat van hout gemaakt kan worden, dat maken wij in onze meubelmakerij of  houtzagerij

 

Wij streven ernaar om voor elke boom die wij verzagen, minimaal 2 bomen terug te planten. Dit doen we tijdens onze boomplant projecten

Contact

Stel hier uw vraag

Tijdslijn

Van hout tot meubelstuk

Meneer loopt met bomen onder zijn arm in een weiland
De kap
Noodzakelijk kap in de Hoeksche Waard
Wanneer een boom noodzakelijk gekapt moet worden, omdat de boom bijvoorbeeld ziek is, dan verzagen wij de boom.
De kap
Transport
Transport naar onze werkplaats
Nadat de boom is verzaagd, transporteren wij de boom naar onze werkplaats. De afstand van de kap tot aan onze zagerij is vaak niet langer dan 30km.
Transport
Werkplaats
Verzagen Van De Boomstam
Na aankomst in de houtzagerij bekijken wij de boomstam en selecteren het hout op toepassing. Wij verzagen de boom in plakken en laten het drogen in onze werkplaats.
Werkplaats
Man zaagt planken in een zagerij
Verwerking
Verwerken Tot Een Meubelstuk
Het hout heeft een aantal weken gedroogd en is nu klaar om verwerkt te worden tot een mooi ambachtelijk meubelstuk. In onze meubelmakerij verwerken onze houtspecialisten het hout.
Verwerking
Meneer zit op het gras en plant een boom in het gras
Planten
Twee bomen planten
Onze belofte is om voor elke boomstam die wij verzagen tot een meubel, minstens 2 nieuwe boment terug te planten. Dat doen we tijdens onze boomplant projecten in de Hoeksche Waard. Daarmee is de cirkel weer rond.
Planten