Notenhout

Notenhout

Notenhout is een houtsoort die weinig voorkomt in de Hoeksche Waard. Wel gebruiken we het graag voor meubels en andere producten, omdat het fantastische tekeningen in het hout heeft. Een product van notenhout is een echte blikvanger in elk huis. Qua kleur is het een hele donkere kernhout met een lichte spinthout kleur. Op een plank van notenhout zie je veel contrasten op het hout. 

Notenhouts is een houtsoort waar wij in de meubelmakerij graag mee werken. Notenhout heeft een heel karakteristieke uitstraling. Notenhout krijgt in tegenstelling tot andere houtsoorten zoals bijvoorbeeld eikenhout een lichtere kleur na verloop van tijd. Dit is geen enkel probleem, door het hout te oliën blijft het hout prachtig. 

Notenhout heeft vele wenselijke eigenschappen die het tot een van de beste houtsoorten voor meubels en andere houten projecten maken. Het hout laat zich mooi en gemakkelijk afwerken. Het is zachter dan eikenhout. 

 

Toepassingen

Notenhout voor Binnen & buiten

Notenhout is ontzettend geschikt voor meubels. Het hout heeft heel veel mooie tekeningen waardoor het meubel in elke kamer een blikvanger is. 

Notenhout verduurzamen

Beukenhout is voor zowel binnen als buiten te gebruiken. Wilt u het hout buiten gebruiken, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden van verduurzamen. Door het hout te verduurzamen tast het hout minder snel aan in de buitenlucht. Een aantal vormen van hout verduurzaming kan het levensduur van het hout met een aantal jaar verlengen. 

Kopen

Notenhout kopen

Bij Hoeksch Hout verkopen we met trots notenhout. Dit hout is duurzaam en wordt geleverd met een boompaspoort. Met dit boompaspoort bent u verzekerd van duurzaam hout. Wanneer u ervoor kiest om notenhout te kopen bij Hoeksch Hout helpt u mee met het planten van nieuwe bomen in de regio. 

Wij hebben veel verschillende soorten en maten hout te koop. U kunt het zelf ophalen of wij kunnen het tegen een meerprijs bij u thuis bezorgen. Als u vragen heeft, stel ons deze vragen gerust. Wij zijn gepassioneerd over de producten die wij verkopen en willen er zeker van zijn dat u tevreden bent met uw aankoop. Mocht u kiezen voor Hoeksch Hout, dan draagt ook u uw houtje bij aan een beter klimaat.

Duurzaam

Duurzaam notenhout

Bij Hoeksch Hout gebruiken we alleen hout dat op een duurzame manier verwerkt is. Wij werken uitsluitend met bomen uit de regio die door bepaalde omstandigheden gekapt zijn, bijvoorbeeld door ziekte. Door dit te doen weten we altijd waar ons hout vandaan komt.

Bovendien gebruiken we geen hout dat massaal is gekapt uit bossen. Kaalkap kan worden veroorzaakt als je werkt met kleine marges en het moet hebben van grote massa productie. We zijn er trots op dat we kunnen nagaan waar ons hout vandaan komt.  Voor ons zijn juist ook de individuele bomen interessant, die vaak ondergewaardeerd zijn. Hoeksch Hout  wordt nooit van de andere kant van de wereld verscheept.  

Ook vinden we het belangrijk om een eerlijke en duurzame prijs voor ons hout te vragen. Door het hout lokaal te verwerken (binnen 20-30 km van de Hoeksche Waard) voorkomen we lange transport afstanden met veel uitstoot.  We werken vaak in opdracht met maatwerk, en op ambachtelijke wijze. Dit betekent dat we veel met de hand doen. 

Onze producten worden vervaardigd door verschillende soorten houtbewerkers. De zeer ervaren ambachtslieden maar ook mensen met minder ervaring of met een afstand op de arbeidsmarkt. Alle onze houtbewerkers hebben veel  gemeen. Ze hebben een liefde voor hout en doen graag fysiek werk.

producten van notenhout

Deze producten maken wij van notenhout

Naast timmerhout maken wij ook prachtige producten van ons Hoeksch hout, zoals beukenhouten meubels, borrelplanken, houten tafelbladen, schuttingen, buitenbanken en overkappingen. Bij elk van deze producten hoort een boompaspoort, als eerbetoon aan de boom die zo lang heeft moeten groeien om ons zulk mooi hout te geven. Hoeksch hout is duurzaam en staat prachtig in elke woning, bedrijfsruimte of tuin.

Boomstamtafel

Overkappingen

Borrelplanken

FAQs

Veel gestelde vragen

Hoeksch Hout is elke werkdag open van 09:00 tot 17:00. Om er zeker van te zijn dat er iemand aanwezig is voor u, vragen wij u altijd even een afspraak te maken telefonisch of via de mail

Nee, wij werken alleen met houtsoorten die voorkomen in de Hoeksche Waard. Bovendien bestellen wij geen hout, maar zijn wij afhankelijk van wat de natuur ons geeft. 

Alles wat van hout gemaakt kan worden, dat maken wij in onze meubelmakerij of  houtzagerij

 

Wij streven ernaar om voor elke boom die wij verzagen, minimaal 2 bomen terug te planten. Dit doen we tijdens onze boomplant projecten

Contact

Stel hier uw vraag

Tijdslijn

Van hout tot meubelstuk

Meneer loopt met bomen onder zijn arm in een weiland
De kap
Noodzakelijk kap in de Hoeksche Waard
Wanneer een boom noodzakelijk gekapt moet worden, omdat de boom bijvoorbeeld ziek is, dan verzagen wij de boom.
De kap
Transport
Transport naar onze werkplaats
Nadat de boom is verzaagd, transporteren wij de boom naar onze werkplaats. De afstand van de kap tot aan onze zagerij is vaak niet langer dan 30km.
Transport
Werkplaats
Verzagen Van De Boomstam
Na aankomst in de houtzagerij bekijken wij de boomstam en selecteren het hout op toepassing. Wij verzagen de boom in plakken en laten het drogen in onze werkplaats.
Werkplaats
Man zaagt planken in een zagerij
Verwerking
Verwerken Tot Een Meubelstuk
Het hout heeft een aantal weken gedroogd en is nu klaar om verwerkt te worden tot een mooi ambachtelijk meubelstuk. In onze meubelmakerij verwerken onze houtspecialisten het hout.
Verwerking
Meneer zit op het gras en plant een boom in het gras
Planten
Twee bomen planten
Onze belofte is om voor elke boomstam die wij verzagen tot een meubel, minstens 2 nieuwe boment terug te planten. Dat doen we tijdens onze boomplant projecten in de Hoeksche Waard. Daarmee is de cirkel weer rond.
Planten