houten meubels

Meubelmakerij

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige meubelmakerij in de Hoeksche Waard, kijk dan niet verder dan Hoeksch Hout. Als een echte ambachtelijke werkplaats zijn we er trots op dat we alleen het beste duurzame hout uit de omgeving gebruiken.

Ons team van ervaren meubelmakers is zowel artistiek als creatief en is altijd bezig om uw visie tot leven te brengen. Of u nu houten kasten op maat voor uw huis, een set houten eetkamerstoelen of zelfs een hele slaapkamer nodig heeft, wij hebben de vaardigheden en ervaring die nodig zijn om elke keer weer een mooi product te leveren.

Boomstamtafel

In onze werkplaats zijn we experts in het maken van prachtige houten boomstamtafels die perfect zijn voor elk huis. Onze selectie van hout omvat eiken, populieren, iepen en essen, die allemaal unieke kwaliteiten hebben die hen onderscheiden.

Wij selecteren samen met u zorgvuldig de beste stam op basis van zijn nerf en kleur, zodat u een product van topkwaliteit krijgt dat echt opvalt. Of u nu de voorkeur geeft aan de warme tinten van eikenhout of de strakke uitstraling van essenhout, wij werken er hard aan om de perfecte houten tafel voor uw ruimte te maken. En omdat we al onze materialen uit de omgeving betrekken, kunt u er zeker van zijn dat uw nieuwe tafel helpt met onze boomplant projecten.  Dus als u op zoek bent naar uitzonderlijke kwaliteit en superieure stijl in een houten tafel, kom dan eens langs in onze meubelmakerij! 

co2

CO2 opslaan in bewerkt hout​

Eigenlijk is een boomstam een vaste vorm van kooldioxide, of CO2. Een boom zet namelijk C02 om in hout. Dit ogenschijnlijk eenvoudige feit heeft voor onze wereld een veel grotere betekenis dan het lijkt.

Wanneer we hout verbranden in onze haarden of kachels, laten de vlammen de kooldioxide weer los in de atmosfeer, dit is natuurlijk erg slecht voor het milieu. Maar, wanneer we hout verwerken tot bijvoorbeeld meubels of kasten, blijft diezelfde koolstof opgesloten in het eindproduct. Met andere woorden, een houten tafel blijft een houten tafel zolang hij bestaat, waarbij al het schadelijke CO2 wordt bewaard en ingekapseld blijft in het houtproduct. Dat is veel beter voor onze wereld. 

Wilt u ook helpen met het opslaan van meer CO2, dan kunt u ons helpen door bomen te doneren aan onze boomplant projecten

FAQs

Veel gestelde vragen over onze meubelmakerij

Hoeksch Hout is elke werkdag open van 09:00 tot 17:00. Om er zeker van te zijn dat er iemand aanwezig is voor u, vragen wij u altijd even een afspraak te maken telefonisch of via de mail

Nee, wij werken alleen met houtsoorten die voorkomen in de Hoeksche Waard. Bovendien bestellen wij geen hout, maar zijn wij afhankelijk van wat de natuur ons geeft. 

Alles wat van hout gemaakt kan worden, dat maken wij in onze meubelmakerij of  houtzagerij

 

Wij streven ernaar om voor elke boom die wij verzagen, minimaal 2 bomen terug te planten. Dit doen we tijdens onze boomplant projecten

Contact

Stel hier uw vraag