Zagerij

De houtzagerij

In onze houtzagerij beschikken we over verschillende krachtige zagen waarmee we brede boomstammen met precisie en efficiëntie kunnen verzagen. Ons team van ervaren houtbewerkers staat elke werkdag klaar in de zagerij om het hout te verzagen en te verwerken tot bijvoorbeeld een balk of plank van topkwaliteit. 

Met onze speciale bomenzaag kunnen we stammen tot 65 cm verzagen tot bruikbare planken, balken en blokken van prachtig lokaal hout. Goed hout,  met een fijn verhaal.

Wij beschikken we over verschillende soorten hout uit de Hoeksche Waard. Dit hout staat klaar om voor u op maat verzaagd te worden. Het is mogelijk om het hout te bekijken voordat wij het voor u op de millimeter nauwkeurig zagen. 

Bovendien is de missie van onze zagerij om groen te zijn, voor elke boomstam die wij verwerken in onze zagerij, planten we minstens twee nieuwe bomen terug om bomen in de omgeving te behouden en de biodiversiteit te vergroten.

Wij beschikken ook over een mobiele zagerij waarmee het mogelijk is om bijvoorbeeld een omgewaaide boom in uw tuin te verzagen.  

Meubelmakerij

co2

CO2 opslaan in bewerkt hout​

Eigenlijk is een boomstam een vaste vorm van kooldioxide, of CO2. Een boom zet namelijk C02 om in hout. Dit ogenschijnlijk eenvoudige feit heeft voor onze wereld een veel grotere betekenis dan het lijkt.

Wanneer we hout verbranden in onze haarden of kachels, laten de vlammen de kooldioxide weer los in de atmosfeer, dit is natuurlijk erg slecht voor het milieu. Maar, wanneer we hout verwerken tot bijvoorbeeld meubels of kasten, blijft diezelfde koolstof opgesloten in het eindproduct. Met andere woorden, een houten tafel blijft een houten tafel zolang hij bestaat, waarbij al het schadelijke CO2 wordt bewaard en ingekapseld blijft in het houtproduct. Dat is veel beter voor onze wereld. 

Wilt u ook helpen met het opslaan van meer CO2, dan kunt u ons helpen door bomen te doneren aan onze boomplant projecten