hoeksch hout

onze Houtsoorten

Hieronder een overzicht van alle soorten hout die wij verwerken in onze meubelmakerij en houtzagerij. Wij maken alleen gebruik van hout dat uit de Hoeksche Waard komt. En voor elke stam die wij verwerken, planten we twee bomen terug in de Hoeksche Waard tijdens onze boomplant projecten

Laat de structuur van beukenhout zien

Beukenhout

Beukenhout is een van de meest traditionele houtsoorten die voor meubels worden gebruikt. Het is een hardhout dat licht van kleur is met een roomwitte tint. De nerf is dicht en gelijkmatig, waardoor het ideaal is voor een aantal verschillende toepassingen.

Laat de structuur zien van eikenhout

Eikenhout

Eikenhout is een van de meest bekende houtsoorten in Nederland. Dit houtsoort wordt zeer gewaardeerd om zijn sterkte, dichtheid en taaiheid.  Het kan voor van alles worden gebruikt, van gebinten tot brugonderdelen en buitenmeubilair. 

Laat de structuur van elzenhout zien

Elzenhout

Elzenhout heeft een mooie bruinrode kleur, waardoor het perfect is voor meubels. De diepe, donkere kleur van elzenhout is perfect voor het creëren van unieke contrasten en nerfpatronen die prachtig zijn voor meubels. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor constructies vanwege het gebrek aan sterkte, droogt het snel, waardoor het perfect is voor kleinere projecten.

Laat zien hoe essenhout eruit ziet

Essenhout

Esdoornhout is een houtsoort die veel voorkomt in de Hoeksche Waard. Essenhout heeft een heel erg lichte kleur in sommige gevallen is het bijna wit. Het hout heeft een hele lichte tekening met een fijne nervenstructuur. Essenhout wordt van oudsher gebruikt voor stelen van bijvoorbeeld hamers of bijlen.

Notenhout

Notenhout is een houtsoort die weinig voorkomt in de Hoeksche Waard. Wel gebruiken we het graag voor meubels en andere producten, omdat het fantastische tekeningen in het hout heeft. Een product van notenhout is een echte blikvanger in elk huis. Qua kleur is het een hele donkere kernhout met een lichte spinthout kleur.

Populierenhout laat zien hoe het eruit ziet

Populierenhout

Populierenhout is een houtsoort die veel voorkomt in Nederland. Het hout is vrij zacht en licht als materiaal, maar ook qua kleur. Populier wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de papierindustrie, maar bijvoorbeeld ook voor luciferhout of voor het maken van klompen!