hoeks hout

Houten pergola

Een pergola is perfect voor iedereen die in de zomer in de schaduw wil zitten, in tegenstelling tot een overkapping is een pergola open aan de bovenkant. Een pergola is een constructie van houten balken of planken zonder vaste wanden of dak. Vaak ontwerpen we een pergola zo dat planten er optimaal op kunnen groeien. Door planten op een pergola te laten groeien ontstaat er een natuurlijk afdak, voor bijvoorbeeld extra schaduw in uw tuin. 

Wilt u een houten pergola op maat kopen? Bij Hoeksch Hout maken we houten pergola’s voor in uw tuin. Kenmerkend voor onze pergola’s zijn de details van de boom die u terug kunt zien. Heeft u liever een strak ontwerp, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. 

Wij helpen u graag met een pergola die perfect bij uw tuin en woning past. Alle pergola’s worden geleverd met lokaal hout uit de Hoeksche Waard. 

pergola op maat

pergola op maat laten maken in onze zagerij

In onze houtzagerij kunnen wij balken exact op maat maken, van elk gewenst houtsoort dat in de Hoeksche Waard groeit. Doordat wij een eigen houtzagerij hebben zijn we erg flexibel in de mogelijkheden en het ontwerp van uw eigen pergola. Wij denken graag met u mee en adviseren u over de mogelijkheden. 

Duurzaam hout voor uw pergola

Hoeksch Hout staat voor duurzaamheid. Voor elke boomstam die wij verwerken in onze zagerij of meubelmakerij planten wij minimaal twee bomen terug. Deze bomen worden geplant tijdens onze boomplant projecten. Deze boomplant projecten zijn een initiatief van Hoeksch Hout en worden bekostigt door een gedeelte van onze omzet te investeren in nieuwe bomen. Door te kiezen voor Hoeksch hout zorgt u ervoor dat de Hoeksche Waard vergroent!