Planten

Boomplant projecten​

Je kan alleen duurzaam gebruik maken van hout, wanneer je meer bomen plant, dan je kapt. Wij als houtzagerij/meubelmakerij hebben de doelstelling om 2x zoveel bomen te planten, dan we verzagen. Zo gebruiken wij op een goede manier het hout dat de Hoeksche natuur ons geeft en zorgen wij dat de generaties na ons een gezond, groen eiland hebben om te leven. 

Hoeksch Hout organiseert zelf de boomplantprojecten in de Hoeksche waard. Denk hierbij aan locaties bij diversen grondeigenaren zoals bedrijven, overheden en particulieren. Verder planten we ook bomen en heesters op schoolpleinen, in wijken en op bedrijventerreinen.  Want elke boom die we kunnen planten draagt bij aan een mooier Hoeksche Waard.

Hoeksch Hout plant bomen in de Hoeksche Waard omdat wij geloven dat wij de meeste invloed kunnen uitoefenen binnen onze eigen omgeving. Op die manier hopen we ook andere om ons heen te stimuleren, hetzelfde te doen.  Ons team plant niet alleen bomen, maar ook vlechtheggen en hout struwelen bij boeren en natuurorganisaties.  Door samen te werken kunnen we prachtige landschappen creëren die een positief effect hebben op het milieu.

0
Projecten voltooid
+ 0
Grote bomen
+ 0
Kleine bomen
+ 0
Heesters geplant

vergroenen

Waarom planten wij bomen terug?​​

In 2016 ontstond het besef bij Martijn dat het maken van houten meubels en houten tafels veel vergt van de natuur. In een week tijd vertimmerden Martijn  een 100 jaar oude eik die wel 70cm dik was. Bij Martijn groeide het besef dat dit niet houdbaar is voor de lange termijn.

Sindsdien zijn we bij Hoeksch Hout zoek gegaan naar mogelijkheden om bomen in de omgeving te planten. Uiteindelijk leidde dit tot het concept zoals het nu is. Een zagerij die meer bomen plant dan zaagt. 

Vrijwilliger worden bij boomplant projecten​

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om ons te helpen bij onze boomplant projecten. Deze projecten worden meerdere keren per jaar georganiseerd, en op deze dagen kunnen we alle hulp gebruiken.

En bomen planten is een feestje en dat doen we graag met elkaar!

Bovendien hebben de geplante bomen nazorg nodig om goed te kunnen groeien, zoals het water geven aan jonge aanplant tijdens een warme droge zomer. Als u ons wilt helpen, neem dan contact met ons op. Zo hopen we de wereld een beetje groener achter te laten en de wereld waarin we leven te verbeteren.